III Kohtaaminen

Kiitoksia Kielorannan päivistä Raivaajille!
 


Ihmiskunta jakautuu 80% ja 20%:iin. Suurin osa kysyy ”mitä” ja saa vastaukseksi jonkinlaisen faktan. ”Mitä” on hyvä kysymys, mutta ei oikea kysymys. Oikea kysymys on ”miksi”. Silloin saa tyhjentäviä vastauksia. Työyhteisön johtamisessa on tärkeää tehdä miksi- kysymyksiä. Suurin syy olla kysymättä ”miksi” on uskalluksen puute. Ei uskalleta kysyä miksi ja katsoa kokonaistilannetta ja korjata tilannetta. Erittäin tyypillistä työhyhteisöissä. Kukaan ei vaan älyä kysyä miksi asia on näin.3 keinoa joilla asiakkaita saadaan vähennettyä
Asiakas ei ole järjestelmälle arvokas. Järjestelmä on arvokas vain itselleen. Ei uskalleta kysyä asiakkailta mitä he oikeasti tarvitset. Meidän on toimittava eri tavalla, tehtävä uusia ajankäyttömalleja. Tuotekehitys tarkoittaa kokoaikaista soveltamista, kehittämistä ja viilaamista. Halvimmalla se toimii hyödyntämällä niitä jotka palvelua oikeasti käyttää. Käyttäjät ovat edelleen suurin hyödyntämätön resurssi. Ikea on yksi maailman suurimpia ja menestyneimpiä firmoja, koska kehittää uutta koko ajan ja ovat asiakasrajapinnassa koko ajan. Ihmiset haluavat vaikuttaa millaisia tuotteita he haluavat ostaa.
 

Lounaskodalle mentäessä pitkospuut olivat vielä liukkaita. Pitkä mies kaatuu korkealta, joten tasapainosta tulee huolehtia!
Auktoriteettien pelko tai liika kunnioitus saattaa tukahduttaa innovaatiot. Kahvihuoneen jupinoista voisi löytyä parhaat innovaatiot. Ei saa luntata, ei saa kopioida toiselta jne. Ensin kieltopatteri ja sen jälkeen saadaan kaikki tekemään ahkerasti töitä niin kuin me haluamme. Jos joku on niin fiksu, että voi kopioida aina toiselta, niin miten hän onnistuu siinä? Jos rajoitamme säännöillä kaiken, emme saa uusia tapoja näkyviin. Jos tuomitsemme laiskuuden automaattisesti negativiseksi, se on asian kaventamista. Puhuessamme johtamisesta, pitäisi meidän pystyä hallitsemaan koko palettia, eikä ahdistaa ihmisiä yhteen moodiin. Laiskuus voi olla viisautta!Sää suosii ja aurinko pitää mielen iloisena
 

Saara loihti iltapäiväkahveille näyttäviä ja maistuvia herkkujaTauot ovat toisille rentoutumista, toisille bisnestä :)

 
Hymy oli herkässä...
 
... eikä ihme, kun päästiin kirjoittelemaan henkilökohtaistamissuunnitelmia!Jos emme tiedä miten jokin asia ratkaistaan, tietoverkkojen avulla voimme saada satoja eri ratkaisuja hetkessä! Miksi et katsoisi youtubesta videota ennen kuin alat tekemään hommaa?


Keittiöstä löytyi Mimosat koko porukalleKettuihmiset ovat äärimmäisen pedantteja. Laittaa pöydällä kynät järjestykseen.
Siili-ihmiset maalaa isolla pensselillä. Ei ole niin nuukaa onko kengät järjestyksessä. On analyytikkoja ja on synteetikkoja. Synteetikkoja on arvostettu aina. Tekevät valtavia rakenteita. Luovuus ja synteettinen näkemys kuuluvat yhteen. Pystyvät epäselvästä maailmasta rakentamaan kokonaisiuuksia. Analyyttisen ja synteettisen osaamisen yhteispeli tuottaa realistisesti parhaan tuloksen.


Päätöksentekoon pitää sitoutua ja päätökset on välittömästä vietävä käytäntöön. Muuten tulokset jää hyllylle. Ei ole olemassa muuta kuin strategian määrittämät missio ja visio. Niiden mukaan täytyy työskennellä. Kaikki muu on turhaa.
Kaikkien on uskottava ja sitouduttava päätöksiin ja yhteisen tekemisen malliin. Muuten strategian mukaista visiota ja missiota ei saavuteta. Mitä oikeasti halutaan, mitkä ovat resurssit, mitä pitää tehdä, että tavoitteisiin päästään. Arvot säätelee miten prosesseja ohjataan. 


Saara arvioi Pirittan suoritusta edellisen illan tehtävässäHyvää johtamista täytyy vaatia! Pitää pystyä keskutelemaan ja tuomaan asioita esille. Ei kenenkään työpaikka horju palautteen annosta. Kehityskeskustelut ovat avainasemassa tässä toiminnassa.
Ennen kotiinlähtöä esiteltiin kehitystöitä 100 sekunnin puheissa Janin pitäessä sotilaallista kuria.
  

Joitain kehitystöitä esiteltiin myös näytelmällä. Tässä tyylinäytettä antavat Linda ja "Ville".Kallen slidet 28.8 Kielorannasta
  


1 kommentti:

  1. Upeita kuvia Kielonrannasta! Harmi kun en päässyt kuuntelmaan esityksiänne. Kaikki ovat tehneet todella hienosti projektisuunnitelmien luonnokset. Arviointikokoukset ovat vielä vaiheessa mutta hyvältä näyttää. Mukavaa syksyä kaikille. Nähdään pian. t.Mia

    VastaaPoista