torstai 27. maaliskuuta 2014

"Suckburken"-apu omien negatiivisten käyttäytymismallien tunnistamiseen?


Noniin, läntisessä kotihoidossa ensimmäinen konkreettinen kehityshanke toteutettiin jo samalla viikolla kun Valamosta kotiuduttiin. Olimme Valamossa keskustelleet paljon työyhteisössämme vallitsevasta negatiivisesta ilmapiiristä ja miettineet miten siihen voisi puuttua.
Viininhuuruisen aivoriihen yhteydessä keksittiin suckburken (suom.huokauspurkki) -konsepti. Purkin avulla halusimme lisätä työyhteisömme (meidät itse mukaanlukien) tietoisuutta siitä, että jättämällä tietyt (turhat) negatiiviset tunteenpurkaukset vähemmälle, vaikuttaa tämä myönteisesti työntekijöiden mielialaan ja täten tietenkin myös asiakkaiden kohtaamiseen.

Emme olleet yllättyneitä siitä, että vaikka höystimme hanketta huumorilla ja myimme ideaa realistisen positiivisesti, herätti purkki (joka oikeastihan on pieni arkku kuten kuvasta näkyy) joissain työyhteisön jäsenissä myös närää. Jotkut kokivat että "jaa-has, nyt pitää kaikki paha pitää sisällään kunnes räjähtää", jotkut eivät purkkia juuri noteeranneet mutta suurin osa naureskeli idealle ja ehkä vähän meille toteuttajillekkin. Muutama 50 senttinen on jo löytänyt tiensä arkkuun, ehkä puolen vuoden päästä olisi varaa ostaa esim. naurujooga sessio koko työporukalle! ;)

2 kommenttia:

  1. "Suckburken" ainakin herättää ajatuksia ja se on pääasia :)

    VastaaPoista
  2. Suckburken on tosi hyvä idea. Niitä suckburkar pitäisi olla jokaisella työpaikalla. Luulen että laitan omalle työpöydälle huokauspurkin...varmuuden vuoksi.

    VastaaPoista